Activiteiten

Activiteiten Kinderboerderij De Maten


Peuteruurtje

Tijdens het peuteruurtje zijn de peuters van harte welkom bij Kinderboerderij De Maten. De koffie, thee of ranja staan bij aanvang klaar, we zingen nog een liedje of lezen een kort verhaaltje voor. Daarna maken we een ritje op de pony en kijken naar de dieren in de stal.

Voor wie: kinderen tot 4 jaar (met begeleiding)
Wanneer: Iedere maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur
Kosten: € 1,00 per persoon
Deelname: reserveren is niet nodig

Kleine beestjes tuin

Naast het Uilenest is een speciale tuin aangelegd. In deze tuin kunnen kinderen op zoek gaan naar kleine beestjes zoals kevertjes, regenwormen, lieveheersbeestjes. Overal in de tuin staan bordjes met opdrachten. De toegang tot de tuin is vrij.

Doe opdrachten

Op het hele terrein van de kinderboerderij zijn bordjes met doe-opdrachten te vinden.
Deze opdrachten geven op speelse wijze informatie over diverse dieren. Naast de doe-opdrachten staan er overal op de boerderij kabouterbordjes met leuke weetjes over de dieren.

Ponyrijden

Regelmatig kun je bij ons een rondje Ponyrijden. Kosten zijn € 1,- per rondje. Je kan altijd vragen of er nog een rondje op de pony gereden gaat worden op het moment dat je er bent. Indien mogelijk helpen wij je graag.

Groepen

Scholen, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, buurtverenigingen en andere organisaties kunnen de kinderboerderij bezoeken met groepen die groter zijn dan vijftien personen. Ze dienen zich dan wel minimaal vijf dagen van tevoren te melden via e-mail dematen@accres.nl. Groepen kunnen meedoen aan de activiteiten als dit van tevoren aangegeven is.

Groepen kunnen bijvoorbeeld:

  • Rondje op de pony, € 1,- per rondje
  • Voeren, € 0,50 per bakje
  • IJsjes kopen