Les Kinderboerderij groep 4 Laag Buurlo

Les Kinderboerderij groep 4 Laag Buurlo

Omschrijving

In de les staat de verzorging van de dieren op een (kinder)boerderij centraal en worden de hoofdgroepen van het dierenrijk geïntroduceerd. De kinderen doen zelf allerlei klusjes in de dierenverzorging. Deze les wordt gegeven door een medewerker van de kinderboerderij. Er is ruimte voor MAXIMAAL 30 kinderen.

Bij reservering na 15 maart verzoeken wij u eerst contact op te nemen met de kinderboerderij om te overleggen over de datum, dit in verband met andere activiteiten op de kinderboerderij. Het telefoonnummer is: (055) 366 52 93. 

Let op: De kinderboerderijles groep 4 is alleen in de maanden april, mei en juni te boeken.

Thema

Ecologische basisvorming

Doel

Leerlingen leren hoe ze dieren moeten verzorgen.
Leerlingen kennen de hoofdgroepen van het dierenrijk.

Uitvoering

Door Medewerker Kinderboerderij

Tijdsinvestering

1,5 uur

Opmerkingen

Deze les is bestemd voor groep 4 en niet geschikt voor jongere kinderen. Het is wenselijk dat de leerlingen in groep 3 de kinderboerderij voor groep 3 hebben gevolgd, omdat de les voor groep 4 een verdieping hiervan is.

Verdere benodigdheden

Bij de les hoort het verwerkingsboekje met opdrachten die de kinderen na afloop van de les op school kunnen uitwerken. Dit boekje kunt u bij de reservering mee bestellen voor € 1,50 per boekje of  gratis downloaden en zelf uitprinten. Als u er voor kiest om deze zelf uit te printen, houdt u er dan rekening mee dat het bestand is gemaakt op A5 formaat. U kunt kiezen om 2 pagina's per vel uit te printen of als boekje, in dat geval zorgen voor de juiste pagina volgorde en dubbelzijdig afdrukken.

Recensie

Rianne Weijland, Leerkracht groep 4 op de PC Daltonschool Willem van Oranje:

Wat een leuke ochtend hebben wij gehad. Met groep 4 mochten we komen helpen bij de kinderboerderij. De kinderen hebben eerst een korte uitleg gekregen en mochten vervolgens aan de slag. 
Vol enthousiasme werden deze activiteiten begeleid door de vrijwilligers. Het doel was om te bekijken wat er allemaal nodig is om de dieren te verzorgen. Poep opruimen, voeren en verzorgen waren de onderdelen waarmee de kinderen aan de slag mochten. De kinderen hebben enorm genoten, wat een geweldige ochtend. Bedankt namens de groep aan alle vrijwilligers die dit tot een succes hebben gemaakt. 


Plaats

Kinderboerderij Laag Buurlo
Homerusstraat 8

Kosten

Gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom

 

Deze les reserveren

Wil je deze les reserveren, vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Ik wil graag gebruik maken van de volgende leskist/boerderijles/excursie: